Wijhe, Het Anem/Schippershuizen

Foto: Familie van Krieken-Modderman, kopers van het achterhuis!

Het werk van een makelaar is continu in beweging, je leert iedere dag van nieuwe situaties en nieuwe mensen.

Maar soms zitten er projecten tussen waar zoveel (positieve) energie in zit, dat je het niet meer zult vergeten. Zo nemen wij jullie graag mee in project Het Anem 26 / Schippershuizen in Wijhe.

Toen wij voor het eerst kwamen aanrijden troffen wij een imposant pand, karakteristiek en vol met geschiedenis. Liggend op een terp, fraai in het markante landschap. Het erfensemble heeft een streekeigen karakter en betreft een fraaie T-boerderij! Mooi hé, deze prachtige teksten die wij als makelaar gebruiken en in dit geval geen woord van gelogen. Ja, er moest wat gebeuren aan deze boerderij, een understatement bleek, maar een uitdaging voor ons en de eigenaar om hier de juiste mensen bij te vinden. Want wat kwam er allemaal op ons pad. Oké, de boerderij mocht gesplitst worden, maar het kon ook in zijn totaliteit gekocht worden. Dan nog maar niet meteen de brandmuur erin want we wilden alle opties open houden en voor meerdere doelgroepen bereikbaar blijven. We hebben heel veel leuke mensen ontmoet met heel veel ideeën. De kunst was om potentiële kopers te overtuigen dat wat zij met dit pand konden realiseren hen een unieke toekomst zouden bieden, wonen op deze uitzonderlijke plek, want de locatie zelf die overtuigde de mensen vanzelf.

Niet alleen potentiële kopers hebben wij ontmoet, zelfs een hele filmcrew was geïnteresseerd in deze locatie om een Nederlandse film op te nemen die volgend jaar uitkomt. Een hele week stond het vol met caravans, liepen er verkleedde acteurs en stonden er grote lichtmasten.

Goed, terug naar de kopers die we natuurlijk zochten. Hadden we al verteld dat er ook een bouwkavel bij ligt? Vanuit de Rood-voor-Rood bestemmingsplan herziening had de eigenaar een bestemmingsplanwijziging doorlopen, en na het slopen van oude bedrijfsgebouwen was er ruimte voor een bouwkavel van ruim 3.000 m². Gekoppeld hieraan een inrichtingsplan. De aandacht voor groen in het buitengebied werd vastgelegd. De kavel kreeg enkele criteria waar kopers prima mee uit de voeten konden. Zoals elk groot plan moesten en moeten ook hiervoor enkele hobbels worden genomen maar gaan ook deze nieuwe bewoners een prachtige toekomst tegemoet met een woning die aan alle nieuwe normen voldoet.

Na enthousiast kopers voor het voorhuis te hebben gevonden en prettige contacten met hun  aankoopmakelaar moest het juridisch gezien ook goed worden geformuleerd. Een uitdaging met een splitsing van niet alleen het pand maar ook de gronden, nutsvoorzieningen etc etc. Het voorhuis werd verkocht en de brandmuur kwam erin. De aannemer metselde in rap tempo deze muur en de splitsing was een feit.

Het achterhuis kreeg ineens het gevoel van de werkelijke ruimte die het had. Bij het openzetten van de grote achterdeuren keek je rechtstreeks het weidse landschap in, op het zuiden dus de hele dag lekker het zonnetje binnen. De familie van Krieken-Modderman was al snel enthousiast en zagen hier de mogelijkheden in want uiteindelijk koop je een oude deel met veel volume maar nog geen enkele kamer. Deze kopers keken daar doorheen en zagen potentie.

Inmiddels wonen de enthousiaste kopers van het voorhuis er, zijn de bouwplannen voor de nieuwbouwwoning in volle gang en zullen de kopers van het achterhuis de puntjes op de i gaan zetten met hun tekeningen en financiering. De komende maanden / jaren zullen er dus nog veel bouwactiviteiten op locatie plaatsvinden maar dan hopen we dat het een prachtig geheel gaat worden. Een ontwikkeling die we niet alleen hier zien maar op meerdere plekken in het buitengebied. Een mooie ontwikkeling waardoor het buitengebied aantrekkelijk en verzorgd blijft.

Op deze specifieke locatie werkten wij samen met een fijn team van de eigenaar, ontwerper, landschapsontwikkelaar, kopers, aankoopmakelaar en notaris. Kopers, heel veel geluk op deze fantastische plek!

 

Vorige blog