Advertentieplicht energielabel per 1 januari 2022

Heb je de intentie om je woning in de loop van dit jaar te koop te zetten? Bereid je dan nu alvast voor met het aanvragen van een definitief energielabel!

Dat het energielabel verplicht is bij verkoop van een woning is al geruime tijd van toepassing. Sinds 1 januari 2021 is dit nog eens aangescherpt. Vanaf dat moment moet er fysiek iemand langskomen om de woning op te nemen en hier een rapportage van te maken.

Vorig jaar mocht er met woningen zonder een definitief label wel geadverteerd worden zoals op funda.nl, social media etc.

Vanaf 1 januari 2022 is ook dit veranderd. Woningen die vanaf deze datum te koop worden aangeboden op de woonsites, social media, gedrukte media etc. moeten al een definitieve label hebben (de zogenaamde advertentieplicht). Dat betekent dat er in de voorbereiding meer tijd nodig is. Keuringsbureaus zijn door deze wijziging natuurlijk drukker geworden waardoor het inplannen van een afspraak even op zich kan laten wachten. Benut dus de tijd als je voornemens bent je woning te gaan verkopen!

Hulp nodig bij alle voorbereidingen (waaronder het energielabel) voor een verkoop?

Neem gerust contact met ons op voor advies.

Voor meer informatie klik ook op onderstaande link

https://www.ilent.nl/onderwerpen/energielabel/energielabel-woningen

Bron: NVM en Rijksoverheid