• Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Plattegrond
  • Video
  • 360°
  • Kadastraal
  • Brochures

Bijzonder wonen in het prachtige buitengebied van Wijhe! Dat is mogelijk in dit karakteristieke riet-gedekte object dat dateert van circa 1888.

De huidige eigenaren hebben de nodige werkzaamheden verricht zodat de basis staat. Zo zijn bijvoorbeeld de kozijnen vernieuwd en voorzien van HR++ glas, is het stucwerk gedaan en is aandacht geschonken aan het installatiewerk. De 1e verdieping is naar eigen inzicht verder vorm te geven.

Aan u de kans er uw eigen droomhuis van te maken!

De Wechterholt 4a is gelegen op een kavel van in totaal groot 1.579 m² met daarop een luxe vrijstaande schuur van circa 30 m² en een hooiberg. De woning heeft de mogelijkheden om alle voorzieningen op de begane grond te realiseren.

Indeling

Begane grond
De begane grond kenmerkt zich door de zichtbaarheid van de vele (authentieke) gebinten en veel lichtinval. Entree, hal met meterkast, grote woonkamer met voorbereiding voor een open keuken. Ruimte voor een te realiseren badkamer, berging, toilet, wasruimte en slaapkamer. Vanuit de ruimte waar de woonkamer bedacht is, heeft u werkelijk prachtig uitzicht via de grote raampartij over de omliggende weilanden.

Eerste verdieping
Een vide naar eigen inzicht nader in te delen.

Locatie
De woning is gelegen in het prachtige buitengebied van Wijhe op relatief korte afstand van de dorpen Raalte, Heino en Wijhe en de steden Zwolle en Deventer. In het buitengebied rondom Wijhe is heerlijke wandelen en fietsen en zijn er diverse routes beschikbaar.

Bijzonderheden
– In spouw, geen isolatie. Toepassing van dubbelglas.
– Rieten dak aan de zuidzijde van nr. 4 en 4a inclusief wolfseinden vervangen in 2018.
– Over grond van de Wechterholt 4 wordt (notarieel) een erfdienstbaarheid gevestigd over het bestaande pad aan de rechter zijde van de woning ten dienste van de woning aan de Wechterholt 4a. De kosten voor het vestigen van deze erfdienstbaarheid zijn voor koper.
– Er wordt (notarieel) met een erfdienstbaarheid vastgelegd dat de riolering van 4a loopt door de grond van 4. De kosten voor het vestigen van deze erfdienstbaarheid zijn voor koper.
– Er wordt (notarieel) met een erfdienstbaarheid vastgelegd dat de riolering van de garage behorende bij 4a loopt door de grond van 4b. De kosten voor het vestigen van deze erfdienstbaarheid zijn voor koper.
– De pelletkachel (in garage nr. 4a) en boiler (in woning nr.4) worden door verkoper meegenomen. Warmwater en verwarming kunnen naar eigen inzicht worden gerealiseerd.
– Levering “as-is, where-is”
– De woning is voorzien van een energieaansluiting, wateraansluiting en glasvezelaansluiting. Daarnaast is de woning aangesloten op het gemeentelijk riool.
– Voor vragen in relatie tot aan de aanduiding “karakteristiek” zoals opgenomen in het bestemmingsplan verwijzen u naar de gemeente Olst-Wijhe.

Naast de woning aan de Wechterholt 4a worden ook de woningen aan de Wechterholt 4 en 4b afzonderlijk te koop aangeboden.

Deze woning heeft een eigen woningwebsite: wechterholt4a.nl

Kopen

Koopconditie
k.k.

Algemeen

Bouwvorm
bestaande bouw

Woning

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee
Liggingen
buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Inhoud
830 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
165 m2
Perceel oppervlakte
1.579 m2
Bouwjaar
1888
In aanbouw
Nee
Dak type
zadeldak
Dak materialen
riet
Voorzieningen
dakraam, rookkanaal
Aantal verdiepingen
2
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1

Onderhoud binnen

Waardering
goed

Onderhoud buiten

Waardering
goed

Schuur / Berging

Soort
vrijstaand hout
Totaal aantal
1

Tuin

Tuintypen
tuin rondom
Kwaliteit
normaal
Hoofdtuin
Type
tuin rondom
Achterom
Nee

Garage

Soorten
geen garage

Woonhuis

Soort
eengezinswoning
Type
geschakelde woning
Kwaliteit
normaal

Begane grond of flat

Verdieping nr
0
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Overige ruimten
toilet, berging, wasruimte, hal
Keuken
Types
open keuken

Plattegronden