• Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Plattegrond
  • Video
  • 360°
  • Kadastraal
  • Brochures

Bijzonder wonen in het prachtige buitengebied van Wijhe! Dat is mogelijk in dit karakteristieke riet-gedekte object dat dateert van circa 1888.

De woning aan de Wechterholt 4 is de afgelopen jaren met zorg gerenoveerd en verduurzaamd waarbij er nog voldoende ruimte is voor uw eigen wensen en invulling.

De Wechterholt 4 is gelegen op een kavel van in totaal groot 525 m² en de woning beschikt over alle voorzieningen op de begane grond.

Indeling

Begane grond
Bij binnenkomst heeft u direct het gevoel van de landelijk wonen te pakken. De royale hal met gietvloer, stalraam en eiken houten gebinten ademt historie en geeft veel sfeer. Naast de hal bevindt zich een ruimte met voorziening voor witgoed en voorzien van dubbelwandig RVS rookgaskanaal welke uitmond boven de nok. Tweede hal met toiletruimte, meterkast en aansluitend de keuken met diverse inbouwapparatuur en toegang tot de gewelvenkelder.

De keuken in hoekopstelling beschikt over diverse inbouwapparatuur. Twee royale woonkamers van waaruit u prachtig zicht heeft over de omliggende weilanden en de wetering. Aanvullend vind u op de begane grond nog een slaapkamer en opkamer met toegang tot een tweede kelderruimte.

Vanuit de keuken is de badkamer met douche en wastafel bereikbaar.

Eerste verdieping
Ruime overloop. Drie ruime slaapkamers en royale bergruimte. De stijl met de eiken houten gebinten is ook op de 1e verdieping doorgevoerd.

Tweede verdieping:
Via vlizotrap bereikbaar, bergzolder.

Locatie
De woning is gelegen in het prachtige buitengebied van Wijhe op relatief korte afstand van de dorpen Raalte, Heino en Wijhe en de steden Zwolle en Deventer. In het buitengebied rondom Wijhe is heerlijke wandelen en fietsen en zijn er diverse routes beschikbaar.

Bijzonderheden
– Dakisolatie en deels gevelisolatie. Toepassing van dubbelglas.
– Rieten dak aan de zuidzijde van nr. 4 en 4a inclusief wolfseinden vervangen in 2018.
– Over grond van de Wechterholt 4 wordt (notarieel) een erfdienstbaarheid gevestigd over het bestaande pad aan de rechter zijde van de woning ten dienste van de woning aan de Wechterholt 4a. De kosten voor het vestigen van deze erfdienstbaarheid zijn voor koper.
– Er wordt (notarieel) met een erfdienstbaarheid vastgelegd dat de riolering van 4a loopt door de grond van 4. De kosten voor het vestigen van deze erfdienstbaarheid zijn voor koper.
– De pelletkachel (in garage nr. 4a) en boiler (in woning nr.4) worden door verkoper meegenomen. Warmwater en verwarming kunnen na eigen inzicht worden gerealiseerd.
– Levering “as-is, where-is”
– De woning is voorzien van een energieaansluiting, wateraansluiting en glasvezelaansluiting. Daarnaast is de woning aangesloten op het gemeentelijk riool.
– Voor vragen in relatie tot aan de aanduiding “karakteristiek” zoals opgenomen in het bestemmingsplan verwijzen u naar de gemeente Olst-Wijhe.

Naast de woning aan de Wechterholt 4 worden ook de woningen aan de Wechterholt 4a en 4b afzonderlijk te koop aangeboden.

Deze woning heeft een eigen woningwebsite: wechterholt4.nl

Kopen

Koopconditie
k.k.

Algemeen

Bouwvorm
bestaande bouw

Woning

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee
Liggingen
buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Inhoud
879 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
202 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
30 m2
Perceel oppervlakte
525 m2
Bouwjaar
1888
In aanbouw
Nee
Isolatievormen
dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Dak type
zadeldak
Dak materialen
riet
Energieklasse
D
Energielabel einddatum
21 mei 2032
Voorzieningen
dakraam, rookkanaal
Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4

Onderhoud binnen

Waardering
goed

Onderhoud buiten

Waardering
goed

Tuin

Tuintypen
tuin rondom
Kwaliteit
normaal
Hoofdtuin
Type
tuin rondom
Achterom
Nee

Garage

Soorten
geen garage

Woonhuis

Soort
eengezinswoning
Type
geschakelde woning
Kwaliteit
normaal

Kelder

Verdieping nr
-1
Aantal kamers
0

Begane grond of flat

Verdieping nr
0
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Overige ruimten
toilet, stookruimte, gang, hal
Keuken
Types
inbouwapparatuur, dichte keuken

Plattegronden