• Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Brochures

In het prachtige buitengebied van Luttenberg gelegen zeer royale bouwkavel met een oppervlak van circa 7.581 m².

De kavel is zo gesitueerd dat de kavel aansluit op het omliggende landschap, er aandacht is voor privacy en prachtige zichtlijnen heeft. Op de kavel is de bouw van een vrijstaande woning van afgerond 815 m³ toegestaan met een bijgebouw van 150 m². Normaal gesproken mag je maximaal 750 m³ bouwen, maar hier is dus meer toegestaan! Wil je dus groots bouwen? Maak dan je eigen bouwdroom op deze kavel waar!

De wijde omgeving is prachtig: de woning ligt namelijk op fietsafstand van de mooie natuurgebieden de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg. Voor de dagelijkse boodschappen kan je terecht in Lemelerveld of Luttenberg.

De vraagprijs van de bouwkavel is € 379.500,- Vrij op Naam.

De koopsom van de grond is inclusief:
* omzetbelasting;
* kosten leveringsakte notaris;
* kadastrale inmeting door verkoper (reeds uitgevoerd);
* aanwezigheid bodemonderzoek.

De koopsom van de grond is exclusief:
* de kosten van financiering en bijbehorende kosten;
* overige notaris- en kadastrale kosten;
* alle bouw- en legeskosten en kosten omgevingsvergunning;
* architect- en constructeurskosten;

Bijzonderheden van deze kavel
– De nutsvoorzieningen water en elektra worden (onder voorbehoud) in het najaar van 2024 naar de bouwkavel gebracht.
– Koper dient zelf te zorgen voor een IBA-systeem, want er is mogelijkheid tot aansluiting op het riool.
– De koper dient zelf een aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning) te regelen. De kavel wordt ter volledigheid aangeboden zonder aannemers- of architect-verplichting en in de huidige staat.
– De bestaande woning (huisnr. 72) gaat recht van overpad verlenen voor de koper van deze bouwkavel en de bewoners van de achtergelegen schuurwoning. Onderhoud van dit deel van de oprit is voor alle eigenaren die gebruik maken van de inrit.
– Hemelwater dient op eigen terrein afgevoerd te worden.
– Projectnotaris Opbroek Netwerk Notarissen te Deventer.

Rood voor rood-regeling
De kavel komt voort uit een rood voor rood ontwikkeling. Er zijn twee grote schuren gesloopt, waardoor een bouwkavel gecreëerd is. Naast een bebouwingsplan maakt ook een groenplan/erfinrichtingsplan deel uit van het ruimtelijk plan. Een afbeelding van dit erfinrichtingsplan staat in de presentatie. De kosten en de verplichting van het aanleggen van dit erfinrichtingsplan zijn voor verkoper. Verkoper zal dit uitvoeren zodra de bouwwerkzaamheden afgerond zijn ter voorkoming van beschadiging van het groen. Instandhouding van dit groenplan is vervolgens aan de koper van de kavel.

Bestemming
De bestemming van de kavel is wonen met de mogelijkheid voor de bouw van een vrijstaande woning en bijgebouw. De overige grond heeft de bestemming agrarisch. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Raalte.

Bezichtiging
De kavel is vrij toegankelijk ter plaatse te bezichtigen, met de vraag om de nabije woonomgeving te respecteren. In de schuurwoning (huisnummer 72b) en de naastgelegen woning (huisnummer 72a) worden bewoond.

De in deze informatie vermelde gegevens zijn zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Mochten er desalniettemin onjuistheden worden geconstateerd, dan kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

Kopen

Koopconditie
v.o.n.
Koopspecificatie
inclusief BTW

Algemeen

Bouwvorm
n.v.t.

Bouwgrond

Huidige bestemming
bouwgrond
Huidig gebruik
bouwgrond
Oppervlakte
7.581 m2
Bouwrijp
nee
Liggingen
vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen