• Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Plattegrond
  • Video
  • 360°
  • Kadastraal
  • Brochures

* Buitenkans! Deze woning wordt nu aangeboden tegen een aantrekkelijke bieden vanaf prijs!*

Het boerderij-leven middenin het dorp? Dat lijkt een onmogelijke combinatie! Maar nu niet meer: wij bieden namelijk deze unieke woonboerderij, middenin een woonwijk in Raalte, te koop aan. Zelden komt er zo’n uniek woonobject te koop. Altijd al gedroomd van een mooie boerderij hebben, maar liever niet met de ongemakken van buitenaf wonen (zoals alle voorzieningen op grote afstand en in het donker fietsen)? Dan is dit uw kans! De voorzieningen van de wijk liggen namelijk op loopafstand. Het winkelcentrum van Raalte-noord met o.a. een supermarkt en huisarts liggen allemaal in de nabijheid. Net als diverse basisscholen.

Twee-onder-één-kap woning
Wat deze woning extra bijzonder maakt, is het feit dat de huidige eigenaar in de jaren 80 notarieel heeft vast laten leggen dat de gemeente toestemming verleend voor het creëren van twee afzonderlijke wooneenheden binnen het bestaande hoofdgebouw. Dus altijd al willen wonen met bekenden, familie of vrienden op één erf? Maar wel ieders in een eigen woning? Er liggen wellicht kansen bij deze woning! Uiteraard zal de gemeente ieder plan individueel beoordelen en moeten er diverse procedures doorlopen worden, maar de basistoestemming van de gemeente is er al. Recent is dit nog gecheckt bij de gemeente Raalte en die toestemming is nog steeds geldig en rust op de woning. Het gaat dus over op de nieuwe bewoner. Let op: op dit moment rust er één woonbestemming op de woning én dit betreft dus een splitsing binnen het bestaande hoofdgebouw. Wil je uitbouwen? Dan veranderd dat de situatie van deze toestemming en zal de gemeente de plannen opnieuw moeten goedkeuren.

Het erf
Het erf is altijd met zorg onderhouden. De tuin rondom is fraai aangelegd en het perceel is omgeven door groen. Met name wanneer de bomen vol bladeren staan, voel je extra privacy doordat onder andere het appartementencomplex dan grotendeels ‘uit beeld’ is. Ondanks dat je middenin een woonwijk zit, voelt het toch als vrij wonen. De twee bijgebouwen zijn ruim opgezet. Ideaal voor het parkeren van de auto, het klussen en het opslaan van allerlei spullen.

De woning kan modernisering gebruiken, maar de sfeer en de mogelijkheden zijn dit meer dan waard! Het object biedt veel ruimte en potentie. Bent u niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Dan kunt u van deze woning uw droomhuis maken! Om de huidige staat van de woning in kaart te brengen en kandidaat-kopers te helpen bij het aankoopproces, zijn er alvast diverse onderzoeken uitgevoerd. Namelijk een bouwtechnische keuring en een asbestscan. Deze documenten zijn in te zien voor iedereen die een bezichtiging heeft.

Indeling van de boerderij
Begane grond
Entree via de voordeur. Toegang tot een lange hal, waaraan de keuken en de woonkamer zijn verbonden. De keuken is basis uitgevoerd en geeft toegang tot de kelder. De woonkamer is een ruime kamer, waarbij de grote ramen aan de voorzijde positief opvallen. De ingebouwde kast in de muur is een andere eye-catcher. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot twee slaapkamers. Via één slaapkamer kom je in de tweede hal terecht, waar ook de badkamer en het toilet gesitueerd zijn. Beide hebben een eigentijdse uitstraling. Via deze hal krijg je ook toegang tot de zeer riante deel. Ideaal voor het opslaan van spullen of hobby’s die ruimte vergen.

Eerste verdieping
Middels een vaste trap toegang tot een overloop, waaraan twee slaapkamers zijn gesitueerd. In de deel zit een luik waar je met een losse trap toegang hebt tot de verdieping boven de deel. Dit is een open ruimte, waar nu spullen staan opgeborgen.

Kenmerken
– Woonoppervlakte: circa 122 m²
– Inhoud: circa 829 m3
– Overige inpandige ruimte (de deel): circa 97 m²
– Perceeloppervlakte: 2.099 m²
– Bouwjaar: onduidelijk, maar waarschijnlijk ruim voor 1900.
– De ouderdomsclausule en asbestclausule maken onderdeel uit van de koopovereenkomst.

Wat maakt deze boerderij nog meer zo bijzonder?
– Op fietsafstand van het grote winkelcentrum van Raalte;
– Nabij ontsluitingswegen N35 en N348 richting o.a. Zwolle, Nijverdal en Ommen;
– Een deel van het riet is in 2014 vervangen en een deel in 2018;
– CV-ketel uit 2022 (eigendom);
– Naast een speeltuin gelegen.

Deze woning heeft een eigen website: grutto41.nl

Kopen

Koopconditie
k.k.

Algemeen

Bouwvorm
bestaande bouw

Woning

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee
Liggingen
in woonwijk
Inhoud
829 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
122 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
98 m2
Perceel oppervlakte
2.099 m2
Bouwjaar periode
-1906
In aanbouw
Nee
Bijzonderheden
dubbele bewoning mogelijk
Isolatievormen
gedeeltelijk dubbel glas
Dak type
zadeldak
Dak materialen
riet
Energieklasse
F
Energielabel einddatum
24 december 2032
Voorzieningen
rookkanaal
Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Onderhoud binnen

Waardering
goed

Onderhoud buiten

Waardering
goed

Schuur / Berging

Soort
vrijstaand steen
Totaal aantal
2

Verwarming

Soorten warm water
c.v.-ketel

Tuin

Tuintypen
tuin rondom
Kwaliteit
fraai aangelegd
Hoofdtuin
Type
tuin rondom
Achterom
Nee

Garage

Soorten
geen garage

Woonhuis

Soort
woonboerderij
Type
vrijstaande woning
Kwaliteit
normaal

Kelder

Verdieping nr
-1
Aantal kamers
0

Begane grond of flat

Verdieping nr
0
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Overige ruimten
toilet, provisieruimte, berging, wasruimte, gang, hal
Keuken
Types
dichte keuken

Zolder

Verdieping nr
2
Aantal kamers
0

Plattegronden