• Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Plattegrond
  • Video
  • 360°
  • Kadastraal
  • Brochures

Het echte buitenleven! Dat vind je bij deze woonboerderij, gelegen op een prachtige plek. De uitzichten rondom zijn fantastisch. Aan de achterzijde kijk je zover het oog reikt, over het glooiende landschap. Een eigen bos maakt het geheel af!

Het geheel ligt op een perceel van maar liefst 30.917 m², wat weer onderverdeeld is in het erf met woning en schuren (circa 4.000 m²), een eigen bos (circa 2.500 m²) en weiland (circa 24.500 m²).

Het woonerf
Het woonerf is zeer ruim opgezet en beschikt over diverse grote schuren. Hierdoor biedt deze woning tal van mogelijkheden voor het hobbymatig houden van paarden of ander vee. De zeer grote deel in het achterste gedeelte van de hoofdwoning geeft alle ruimte om spullen op te slaan, te klussen of te verbouwen tot extra woonruimte. Het voorhuis is in circa 1962 volledig verbouwd tot het woonhuis wat er nu staat.

Wat de woning extra bijzonder maakt is de oude boerderij wat aan het voorhuis vast zit. Dit boerderijtje is al zeer oud en geeft de boerderij een kenmerkende en unieke uitstraling. Het exacte bouwjaar van deze boerderij is niet meer te achterhalen, maar in oude papieren komen jaartallen voorbij die beginnen met ’17…’.

Rood-voor-rood
Niet alle ruimte in de schuren nodig? De sloop van de schuren kan nog extra interessant zijn: de gemeente heeft namelijk de rood-voor-rood of schuur-voor-schuur regeling. Met die regeling stimuleert de gemeente om landschapontsierende bijgebouwen (en kelders) te slopen en in ruil daarvoor een nieuwbouwwoning of nieuwe schuur te mogen plaatsen. Voor een nieuwe woning heb je minimaal 850 m2 te slopen oppervlakte nodig en moet je nog diverse procedures door. Daar zit je op deze locatie nog niet aan. Deze zogenoemde sloopmeters zijn ook verhandelbaar, waardoor je wellicht sloopmeters kan bijkopen als je te kort komt of kan verkopen als je ze niet wilt gebruiken. Wil je meer informatie hierover? Dan kan je het beste contact zoeken met de gemeente Raalte. Zij beoordelen ieder concreet plan individueel.

Indeling

Begane grond:
De meeste kamers zijn op de begane grond gesitueerd, toegankelijk vanuit een lange hal, waaronder een slaapkamer en een badkamer. De woonkamer biedt door de grote ramen volop zicht op de landerijen rondom. Een fijne plek om te zitten en te genieten vanuit het uitzicht. Binnendoor kan je toegang krijgen tot die riante deel aan de achterzijde en de oude boerderij aan de voorzijde. Deze boerderij beschikt ook nog eens over een eigen deel. Alles bij elkaar is er ongelooflijk veel ruimte om volledig naar eigen inzicht te herindelen.

Eerste verdieping:
Via een vaste trap in het voorhuis betreed je deze verdieping, waar vier slaapkamers zijn gesitueerd.

Bouwtechnische keuring
De woning heeft onderhoud nodig en dient gemoderniseerd te worden, maar de sfeer van de boerderij en de potentie van de plek is dit meer dan waard! Het object biedt veel ruimte en mogelijkheden. Bent u niet bang om een verbouwingsklus aan te gaan? Dan kunt u van deze woning uw droomhuis maken! Om de huidige staat van de woning in kaart te brengen en kandidaat-kopers te helpen bij het aankoopproces, is er alvast een bouwtechnische keuring van de woning opgesteld. Deze is inzichtelijk voor iedereen die een bezichtiging heeft.

Kenmerken:
– Woonoppervlakte woning: circa 209 m²
– Overige inpandige ruimte: (o.a. de deel) 282 m²
– Inhoud woning: circa 1965 m³
– Perceeloppervlakte: 30.917 m²
– Verwarming middels gaskachels en warm water middels een geiser.
– De as-is where-is clausule en asbestclausule maken onderdeel uit van de koopovereenkomst.
– Conform het vigerende bestemmingsplan heeft het woonerf de bestemming ‘wonen’, heeft het weiland de bestemming ‘agrarisch’ en het bos de bestemming ‘natuur’.
– Gelet op de hoeveelheid grond kan het krijgen van een reguliere woonhypotheek maatwerk worden. Veelal hanteren banken namelijk een norm van maximaal 3 hectare, bij het verstrekken van een woonhypotheek. Er zijn wel degelijk mogelijkheden, maar vraag uw financieel adviseur naar uw mogelijkheden en meer informatie hieromtrent.

Extra bos te koop
Naast het bestaande stuk bos van circa 2.500 m² is er ook een extra separaat stuk bos van 8.980 m² te koop. Vraagprijs voor dit bos is € 27.500,- kosten koper. Dit bos is vrij te bezichtigen en bereikbaar middels het fiets-/wandelpad aan het einde van de Gooischotsweg. Het is een paar minuten lopen vanaf de woning. Het ligt namelijk op zo’n 450 meter (hemelsbreed) afstand van de woning. De grenzen zijn niet afgekaderd, dus ter plekke maakt het onderdeel uit van een groter geheel. Een foto van de ligging van dit stuk bos is bijgevoegd aan de presentatie.

Een unieke kans op een object die veel mogelijkheden biedt, op een prachtige en rustige plek is gelegen en de liefhebber van het buitenleven optimaal bedient!

Deze woning heeft een eigen website: gooischotsweg2.nl

Kopen

Koopconditie
k.k.

Algemeen

Bouwvorm
bestaande bouw

Woning

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee
Liggingen
aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Inhoud
1.965 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
209 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
282 m2
Perceel oppervlakte
30.917 m2
Bouwjaar periode
1960-1970
In aanbouw
Nee
Bijzonderheden
kluswoning
Isolatievormen
geen isolatie
Dak type
schilddak
Dak materialen
riet, pannen
Energieklasse
G
Energielabel einddatum
8 februari 2033
Voorzieningen
dakraam
Aantal verdiepingen
2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5

Onderhoud binnen

Waardering
matig tot redelijk

Onderhoud buiten

Waardering
matig tot redelijk

Schuur / Berging

Soort
vrijstaand hout
Totaal aantal
1

Verwarming

Soorten warm water
geiser eigendom

Tuin

Tuintypen
tuin rondom
Kwaliteit
normaal
Hoofdtuin
Type
tuin rondom
Achterom
Nee

Garage

Soorten
vrijstaand steen
Capaciteit
2
Totaal aantal garages
2

Woonhuis

Soort
woonboerderij
Type
vrijstaande woning
Kwaliteit
eenvoudig

Begane grond of flat

Verdieping nr
0
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Overige ruimten
toilet, bijkeuken, berging, hal
Keuken
Types
dichte keuken

Plattegronden