• Omschrijving
  • Eigenschappen
  • Plattegrond
  • Video
  • 360°
  • Kadastraal
  • Brochures

Monumentaal wonen in het centrum van Raalte!

Altijd al gedroomd om in een woning met karakter te wonen? Die kans komt nú voorbij! Eén van de meest unieke woningen in het centrum van Raalte staat nu te koop. Dit gemeentelijk monument betreft een twee-onder-één-kap woning, met een perceeloppervlakte van maar liefst circa 690 m². Uniek in zijn soort, met een bouwjaar van 1868. Daarom heeft de gemeente deze woning ook bestempeld tot gemeentelijk monument, waardoor het karakter en uitstraling behouden blijven. Daarnaast is de ligging ook prachtig. Het huis heeft een diepe tuin en dat is uniek op deze plek in hartje centrum. Via de achtertuin heb je middels een eigen oprit ook toegang tot de achtergelegen Marktstraat. Bijkomend voordeel daarvan is dat je daardoor je auto altijd kwijt kan op eigen terrein.

Indeling
Begane grond:
Entree via de zijkant. Toegang tot de ruime hal met prachtige trap. Een echte eyecatcher in de woning. Dan hebben we het nog niet over de woonkamer gehad: over een eyecatcher gesproken! Prachtige hoge plafonds van ruim 3 meter, indrukwekkende raampartijen tot aan het plafond en ruim bemeten. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich de keuken, bijkeuken met toilet, bergzolder en toegang tot de kelder. De achterzijde kijkt mooi uit over de diepe achtertuin!

Eerste verdieping:
Via de prachtige trap krijg je toegang tot de ruime overloop, waaraan drie slaapkamers en de badkamer zijn gesitueerd. Eén slaapkamer heeft aan de voorzijde toegang tot het kenmerkende balkon aan de voorzijde.

Monument
De woning verdient het om door de nieuwe eigenaar met veel liefde en aandacht gerenoveerd te worden. Omdat het een gemeentelijk monument betreft, zijn er een aantal restricties, waardoor een aantal verbouwingen vergunningsplichtig zijn. Er is reeds navraag gedaan bij de gemeente Raalte om hier inzicht in te krijgen. Stelregel van de gemeente is dat alle werkzaamheden aan de buitenzijde, behalve normaal onderhoud, vergunningsplichtig zijn. Normaal onderhoud zijn werkzaamheden waarbij er geen verandering is in materiaalsoort, kleur, vormgeving, detaillering en profilering. De redengevende beschrijving die aangehouden wordt vanuit de gemeente is als volgt:

”Oorspronkelijk gebouwd als een woning in eclectische stijl, op een rechthoekige grondslag, gedekt met pannen schilddak en plat afgedekt dak. De voorspringende middenpartij in de voorgevel is verhoogd met flauw zadeldak. Oorspronkelijk was hierin de entree aangebracht, daarboven een balkon op consoles in symmetrische façade. In de gepleisterde gevelvlakken grote dubbel vensters met profiellijsten en centraal geplaatste barokke terracotta reliëfs. De voorgevel wordt aan beide zijden beëindigd met hoeklisenen, aan de bovenzijde met lijstgoot op pseudo korbelen. De goot van de achter- en zijgevels is van gietijzer, geplaatst op klossen. De achtergevel, gewijzigd, heeft eveneens hoeklisenen en nog een oorspronkelijk gekoppeld venster met profiellijst en reliëf.”

Aan de binnenkant kan er meer vergunningsvrij. Door de jaren heen zijn er al diverse verbouwingen aan de binnenkant uitgevoerd. Zo was het geheel (nr. 29 en 31) vroeger één grote woning. De binnenkant is dan ook niet monumentaal en komt niet voor in de redengevende beschrijving. Daarbij wel de aantekening dat het verwijderen van niet-dragende muren vergunningsvrij kan, maar het verwijderen van dragende muren wel vergunningsplichtig zal zijn. Voor inhoudelijke vragen omtrent de monumentale status en eventuele verbouwingen, raden wij aan om rechtstreeks met de gemeente Raalte contact op te nemen.

Om de huidige staat van de woning in kaart te brengen, hebben wij en de verkopers een aantal onderzoeken laten uitvoeren. Zo is er een bouwkundig rapport aanwezig, heeft het Kadaster diverse onderzoeken uitgevoerd en is er onderzoek in de kap gedaan door een ongediertebestrijder. Hiermee ontstaat er een duidelijk beeld van de staat van de woning om zo geïnteresseerden te helpen bij het aankoopproces.

Overige kenmerken en bijzonderheden
– Complete voorgevel wordt eind september 2021 nog geschilderd;
– Gewenste aanvaarding uiterlijk eind november / begin december 2021;
– Perceeloppervlakte: circa 690 m²;
– Inhoud: circa 500 m³;
– Woonoppervlakte: circa 116 m².

Verkoopprocedure
Door verkoper is besloten dat alle belangstellenden eenmalig een schriftelijk eindbod kunnen indienen, om iedereen gelijke kansen te bieden. Dit bod dient uiterlijk 30 september 2021 vóór 12.00 uur per e-mail te zijn ontvangen bij Hannink Makelaars. Wij verzoeken u hierbij gebruik te maken van het hiervoor beschikbare biedingsformulier.

Aan alle kijkers wordt voorafgaand aan de bezichtiging de volgende documenten digitaal verstrekt:
– Biedingsformulier;
– Bouwkundige keuring (datum uitvoering: 15-07-2021);
– Rapportage ongediertebestrijder;
– Offerte aannemer t.b.v. kelder;
– Vragenlijst m.b.t. de woning;
– Brochure, voorzien van de lijst van zaken.

De vraagprijs van € 479.500,- k.k. dient te worden gelezen als een ‘bieden vanaf prijs’. Alle biedingen vanaf dit bedrag worden in serieuze overweging genomen door verkopers.

Deze woning moet je gezien hebben om een goede indruk te krijgen van de ruimte én potentie van de woning, evenals de prachtige ligging en riante kavel.

Van deze woning is een eigen woningwebsite beschikbaar: brugstraat29.nl

Kopen

Koopconditie
k.k.

Algemeen

Bouwvorm
bestaande bouw

Woning

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee
Liggingen
in centrum
Inhoud
500 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
116 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
18 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2
Perceel oppervlakte
690 m2
Bouwjaar
1868
In aanbouw
Nee
Bijzonderheden
monument
Isolatievormen
gedeeltelijk dubbel glas
Dak type
samengesteld dak
Dak materialen
pannen, bitumineuze dakbedekking
Aantal verdiepingen
2
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Onderhoud binnen

Waardering
matig

Onderhoud buiten

Waardering
matig

Schuur / Berging

Soort
vrijstaand hout
Voorzieningen
voorzien van elektra
Totaal aantal
1

Verwarming

Soorten warm water
c.v.-ketel

Tuin

Tuintypen
achtertuin, voortuin
Kwaliteit
verzorgd
Hoofdtuin
Type
achtertuin
Positie
noordoost
Achterom
Ja
Lengte
4.800 m
Breedte
1.000 m
Oppervlakte
480 m2

Garage

Soorten
geen garage

Woonhuis

Soort
eengezinswoning
Type
halfvrijstaande woning
Kwaliteit
normaal

Begane grond of flat

Verdieping nr
0
Aantal kamers
1
Overige ruimten
toilet, provisieruimte, bijkeuken, berging, hal
Keuken
Types
dichte keuken

Plattegronden