Stylingtips

Je kent het wel, je scrollt door het woningaanbod op onze site of funda.nl en het eerste wat je doet is de foto’s en video bekijken want een foto zegt meer dan 1000 woorden. We doen erg ons best op het schrijven van een mooie verkooptekst maar die komen dan toch echt op een tweede plaats!

Je huis verkoopklaar maken door een goede styling is dan ook het halve werk!

Wij geven daar graag tips over als wij bij je aan tafel zitten en gezamenlijk de woning doorlopen. Ook op papier laten wij de stylingtips voor je achter. Bijvoorbeeld: zet een meubelstuk net even anders waardoor de ruimte op de foto vriendeljker en ruimer overkomt.

Hieronder geven we alvast een paar tips weg, want styling pak je zo aan:

#1. Neutrale basis

Een rustige basis laat je woning het beste uitkomen. Jou eigen woonsmaak kan heel veel kopers aanspreken maar misschien ook afschrikken. Als de inrichting neutraler is komt je woning beter naar voren en kunnen potentiële kopers zich beter inbeelden hoe hun eigen spullen zouden passen.

#2.  Opgeruimd staat netjes

Al die spullen die al jaren op zolder staan en niet worden gebruikt, ruim het liever voor de verkoop op als dat je dat bij de verhuizing nog moet gaan doen. Want het opruimen van oude spullen geeft lucht en ruimte. Flink opruimen dus, het loont echt!

Leg bij de fotosessie en bezichtigingen alle kleine spullen in de kast, ruim de administratie op, maak de bedden strak op, maak de badkamer en keuken leeg  en ruim alle kleding op. Naast opruimen kan het eigenlijk ook niet schoon genoeg.

#3. Het Thuis gevoel

Veel kopers hebben bij binnenkomst al het gevoel of het ‘m wordt of niet. Hoe kun je dit gevoel proberen te versterken? Zorg dat het bij de voordeur al begint doordat alles lekker schoon is, de bloemen had je al staan en de geur van een net schoongemaakt huis, beddengoed etc doet wonderen. En het cliché van de appeltaart? Die werkt echt, de geur geeft  je huis echt iets vertrouwds. Geen tijd voor een appeltaart? Knip dan een pak koffie open, ook heerlijk!

#4. Lekker licht!

Doe alles lekker open, voor de foto’s komt dit ook zeker mooier uit. Is het een bewolkte of juist een te zonnige dag? Onze fotograaf zal er tijdens de fotosessie op letten dat de foto’s zo goed mogelijk uitpakken. Voor een bezichtiging kun je ook het beste de gordijnen openen. Zet ook de ramen even open voordat er bezoek komt, maar doe ze weer dicht als we echt komen.  Tijdens donkere dagen kun je bij een bezichtiging van tevoren de verlichting aan doen. Zo komt een kijker in een mooie lichte ruimte binnen.

#5. Alles wat groeit en bloeit.

.. geeft kleur en sfeer! In de woning kun je bv. een vaas met verse bloemen neer zetten. Zelfs in de badkamer of slaapkamer staat een plantje gezellig. De rustige basis (c.q. alle rommel in de kast!) wordt dan hierdoor opgefleurd. In de keuken kan een gevulde fruitmand weer de benodigde kleur brengen.

Maar vergeet ook vooral niet de tuin! Begin bij de voortuin, potentiële kopers komen vaak eerst even langsrijden, een betere eerste indruk kun je niet maken. Is de tuin nog niet in volle bloei? Plaats dan plantenbakken met nieuwe bloeiende planten. Bij mooi weer, leg dan de kussens op de loungebank en maak het gezellig. Het spreekt voor zich dat de tuin er glad bij ligt.

#6. En dan is het zover

Is je huis helemaal afgestyled, dan is het tijd voor foto’s, 360 graden foto’s en woningfilm. Onze professionele fotograaf neemt er ruim de tijd voor. Als jij tevreden bent over het resultaat dan pas gaan we online. De bezichtigingen worden gepland en het verkooptraject gaat van start, succes gegarandeerd!